Кафедра СП — одна з найпрестижніших кафедр КПІ ім. Ігоря Сікорського, яка першою в Україні розпочала підготовку фахівців з комп'ютерних систем проектування у 1972 році. Кафедра СП здійснює підготовку фахівців для науково-дослідної, проектної і організаційно-управлінської діяльності у галузі застосування сучасних інформаційних технологій у проектуванні найрізноманітніших об'єктів штучного середовища людини і інформатизації функціонування організацій та установ.

Новини > Новини > Відкриття Samsung - КПІ
Відкриття Samsung - КПІ

Спільна навчально - дослідницька лабораторія з розподілених обчислень Самсунг – КПІ.

Спільна навчально - дослідницька лабораторія Самсунг – КПІ з розподілених обчислень (надалі «СНДЛ») у складі ННК ІПСА НТУУ «КПІ» створена згідно з Угодою від 25 лютого 2010 р. між ННК «Інститут прикладного системного аналізу» Національного Технічного Університету України «Київський політехнічний інститут» і Товариством з обмеженою відповідальністю «Самсунг Електронікс Україна Компані». Відкриття лабораторії відбулося 8 квітня 2010 р.

Відповідно до умов цієї Угоди Сторони зобов’язалися діяти спільно з метою досягнення наступних освітніх та наукових цілей:

▪ Дослідження й розробки технологій для застосування в сучасних електронних приладах і системах, включаючи мобільні хмарні обчислення (Mobile Cloud Computing).

▪ Підготовка фахівців та (або) студентів у сфері розробок програмного забезпечення (далі ПЗ) шляхом здійснення досліджень та розробок, що виконуються на підставі окремих договорів, що можуть час від часу укладатися Сторонами.

▪ Розробки інформаційних технологій та ПЗ для побутової електроніки.

▪ Перевірка та оцінка розроблених приладів та їх складових частин.

▪ Обмін знаннями та досвідом між Сторонами.

Спільна навчально - дослідницька лабораторія Самсунг – КПІ з розподілених обчислень («СНДЛ») звітується з своєї діяльності перед дирекцією ННК ІПСА НТУУ «КПІ» і керівництвом «Самсунг Електронікс Україна Компані» (СЕУК) .